Taal versie: Dutch / Français

info@artliner.be
Infoline: +32 11/76 67 33

Corian

Steriliteit gegarandeerd

Hygiëne is van groot belang in schoonheidssalons. Het te behandelen gebied is een plek waar steriliteit de hoogste prioriteit heeft. Dit massief, niet-poreus en naadloos materiaal garandeert een zeer eenvoudige reiniging. CORIAN® wordt gebruikt om nieuwe operatiekamers uit te rusten en bestaande operatie-eenheden te renoveren.

CORIAN® is een geavanceerd composiet van aluminium-trihydraat en acrylaat (PMMA), het oorspronkelijke oppervlakte materiaal gemaakt door DuPont™. Door zijn hygiënische kwaliteiten en zijn hoge prestaties, is CORIAN® ideaal voor esthetische apparaat toepassingen. Het verbetert het imago van uw schoonheidssalon en zorgt voor een aangename en efficiënte werkomgeving.

Samenstelling van DuPont™ CORIAN®

DuPont™ CORIAN® is een massief, niet-poreus, homogeen oppervlakte materiaal bestaande uit 1/3 acrylhars (ook bekend als polymethylmethacrylaat of PMMA) en 2/3 natuurlijke mineralen. Het belangrijkste mineraal is aluminium trihydraat (ATH) verkregen uit bauxiet, een erts waaruit aluminium wordt geproduceerd. Voor meer informatie over de samenstelling van het materiaal, Contacteer het DuPont™ CORIAN® Material Safety Data Sheets (MSDS).

CORIAN® voordelen

CORIAN® combineert een aantrekkelijk design met effectieve, betrouwbare prestaties, waardoor het zowel voldoet aan de gezondheidseisen van een medische instelling (resistent tegen kruisbesmetting en gewaarborgde hygiëne) en de patiënten en de behoefte aan comfort voor het verplegend personeel. Exclusief geproduceerd door DuPont™, combineert CORIAN® natuurlijke mineralen en de meest recente acrylpolymeren reeds gebruikt in de geneeskunde. Dit thermisch vormbaar, niet giftig en hypoallergeen materiaal is de perfecte keuze voor het renoveren van medische voorzieningen. Tot slot, dankzij de duurzaamheid en het gemak waarmee het materiaal kan worden hersteld, behoudt CORIAN® zijn waarde door de jaren heen, wat een investering op lange termijn betekent overeenstemmend met het imago en de kwaliteit van uw bedrijf.

CORIAN® en HIV

CORIAN® is een niet-poreus materiaal dat gemakkelijk wordt gezuiverd van het Human Immunodeficiency Virus (HIV), de oorzaak van AIDS. Laboratoriumproeven, uitgevoerd door de DuPont™ Applied Biotechnology Group tonen aan dat een hoge concentratie aan HIV van CORIAN® oppervlakken in de gezondheidszorg en onderzoeksfaciliteiten gemakkelijk kan worden verwijderd door te spoelen met een verdund bleekwater oplossing. Een 10% oplossing van huishoudelijk bleekwater (0,5% natriumhypochloriet) doodden alle infectieuze HIV cellen op CORIAN®.

CORIAN® en kruisbesmetting

De hygiënische kwaliteiten van CORIAN® verminderen de mogelijkheid van kruisbesmetting tot een minimum overal waar bijzondere hygiëne vereist wordt. De niet-poreusheid van het materiaal, samen met de naadloosheid voorkomt de vorming van bacteriën, terwijl het de reiniging van de installatie vergemakkelijkt.

CORIAN® esthetische kwaliteiten

Hygiëne is van groot belang in schoonheidssalons. Met de hygiënische eigenschappen en de hoge prestaties, is CORIAN® ideaal voor dit type toepassing, terwijl het perfect past bij andere materialen. Het verbetert het imago van uw salon en zorgt voor een aangename en efficiënte werkomgeving.

Milieuvriendelijk

DuPont™ CORIAN® is vervaardigd in overeenstemming met de strenge normen om afval en energieverbruik te beperken in alle stadia van het productieproces. Zowel het materiaal zelf als de bij de installatie gebruikte lijm- en dichtingsproducten zijn GREENGUARD Indoor AirQuality Certified® en hebben een lage VOC-uitstoot.

Hygiëne

DuPont™ CORIAN® is een niet-poreus materiaal. Het is over de hele dikte massief en kan met onopvallende naden verwerkt worden, waardoor een hygiënisch oppervlak ontstaat. DuPont™ CORIAN® oppervlakken geven de groei van bacteriën of schimmels geen kans. DuPont™ CORIAN® is door een onafhankelijk laboratorium gecertificeerd als een hygiënisch materiaal volgens de internationale norm DIN EN ISO 846.

De hygiënische prestaties van CORIAN® zijn ook gecertificeerd door een onafhankelijke Duitse organisatie LGA QualiTest GmbH. Uit een strenge reeks tests ter beoordeling van de stabiliteit tegen bacteriën en schimmels, reinigings-en ontwerp prestaties vanuit hygiëne-oogpunt, bleek dat CORIAN® superieur was aan veel conventionele materialen die worden gebruikt in de gezondheidszorg.

Niet-toxisch

DuPont™ CORIAN® is een inert, niet-toxisch materiaal. Bij normale temperaturen geeft het geen gassen af. Bij verbranding ontstaat hoofdzakelijk koolgas. De rook is optisch licht en bevat geen toxische halogene gassen. Door deze eigenschappen wordt DuPont™ CORIAN® gebruikt in openbare gebouwen en voor delicate toepassingen zolas incheckbalies op luchthavens, wandbekleding en werkbladen in ziekenhuizen en hotels.

Vlekbestendig

Doordat CORIAN® niet-poreus is voorkomt het het binnendringen van vloeistoffen en chemicaliën (zuren, basen en reagens).

Voldoet aan codes en regels

CORIAN® is een uitstekende keuze voor alle plaatsen die moeten voldoen aan de strengste wettelijke normen, zelfs bij voedselverwerking.

Download

Informatie over CORIAN® komt van marketing materialen van DuPont™.